Foci sport24

Ahol a futball esze és szíve találkozik: rajtol a Sport24 

24.hu
24.hu

Bravo, Giorgio, bravo, Giorgio!

– ezt kiáltozta önfeledten mellettem néhány tökéletesen szabott öltönyben ugrándozó, tapsikoló itáliai futballszakember Bordeaux-ban, 2016 nyarán. A pályán akkor éppen az történt, hogy a legendás olasz hátsó alakzat (Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini) két tagja valamelyik német játékost kiszorította az oldalvonal mellé az Eb-negyeddöntőben, így a támadónak visszafelé kellett passzolnia. Ez a jelenet okozott eufóriát az olasz labdarúgó-szövetség illetékeseinek körében.

Tényleg nincs kint szotyis?

– kérdezte idegesen egyikünk, miközben a Dózsa György úton reménytelenül kutattunk napraforgó- és tökmagértékesítő után az Újpest–Videoton Magyar Kupa-döntő előtt.

Mármost, alighanem fölöttébb hosszú sétákat kellene abszolválnunk a Copacabanán, hogy olyan önfeledten mulatozó drukkereket találjunk, akiknek karneváli hangulatát egy parádés területszűkítés okozza. Mármost, alighanem viszonylag rövid sétákat kellene abszolválnunk Budapesten, hogy valaki megkérdezze, miért tartjuk elengedhetetlenül fontosnak 2021-ben, hogy héjjakat köpködjünk, egyáltalán, meccsre menjünk.

Kettő jelenetet említettem, de írhatnék milliót az életünkből, és mindnek a mélyén kultúráról, hagyományról, tudásról, érzelemről, szenvedélyről, igazságról, azaz az isteni játékról, a futballról beszélnénk. Ezek az említett mindenek tették a labdarúgást a földkerekség legfontosabb játékává, majd a globális szórakoztatóipar csúcstermékévé.

Ahogy elgondolhatatlan feszültség tombol a játék és a globális szórakoztatóipar között, úgy feszíti belülről sok hasonló háború a futballt: szenvedély és racionalitás, technológia és hagyomány, igazság és igazságtalanság, demokratikus karakter, hozzáférhetőség és kasztrendszer, kultúra és kapitalizmus. Ezek a súlyos küzdelmek úgy zajlanak, hogy közben a pályán korszakos vezetők (értsd: edzők), milliárdosok és hősök (értsd: játékosok) vetélkednek, a lelátókon sok tízezernyi, a nézőtéren milliárdnyi szurkoló (értsd: fogyasztó) őrül meg velük és értük.

Mi erről a futballmindenről és -mélységről szeretnénk a lehető legtöbbet elmondani. Csapatokról, edzőkről, játékosokról, filozófiákról, identitásokról, taktikákról, történelmekről, tudásokról, üzletekről. Ezért döntöttünk úgy, hogy kísérletet teszünk arra, hogy elindítsunk egy olyan fizetős újságot, amely garantálja, hogy minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalmat kínál az olvasóknak.

Ezért döntöttünk úgy, hogy minél több ismert, neves szerzőt igyekszünk megnyerni az ügynek. Mindennek nyomán a válogatott írások szerzői között már most biztosan ott lesz Darvasi László, Dénes Ferenc, Egressy Zoltán, Hegyi Iván, Kálnoki Kis Attila, Kele János, Kiss Tibor Noé, Marosi Gergely, Mártha Bence, Nagy József, Szabó Christophe, Szabó Péter, videós portrét pedig Kadarkai Endre készít majd a magyar futballvilág emblematikus alakjairól.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.


Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért.
Az első hónapban 490 forintért kipróbálható!

MEGNÉZEM A SPORT24-ET!


Csatlakozzon a Sport24 közösséghez, mondja el véleményét zárt Facebook csoportunkban, vegyen részt csak előfizetőknek elérhető exkluzív eseményeinken.

ELŐFIZETEK!

Olyan úton indulunk el, amelyről keveset tudunk, minthogy ez az első próbálkozásunk, hogy új minőségű digitális terméket hozzunk a magyar futballsajtóba. Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Azt kérjük, tartsanak minél többen velünk, hogy együtt alakíthassuk, építhessük majd az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni. Fizessenek elő, olvassanak, kövessenek minket, vitatkozzanak velünk, adjanak ötleteket. Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék. Mindazokat, akik szurkoltak, haragudtak már, mindazokat, akik csaptak már a levegőbe, ha hálót ért a labda, mindazokat, akik rabjai ennek a szenvedélynek, ennek a játéknak, ennek az iparágnak.

Várjuk őket ott, ahol a futball esze és szíve találkozik: a Sport24-en.

Olvasói sztorik