Liewig Christian / Getty Images
Foci sport24

Darvasi László: A Vadember

Írás az atyáról, a futballimádók szent lelkéről, meg egy kicsit a Barcelonáról és Puyolról is.

Néha már ötkor megjön az sms. Rászoktatta magát, hogy ébredjen erre. Jó hangosan pittyeg, már keresi is a szemüvegét, pedig nem kellene, egyáltalán nem kellene elolvasnia, mert mindig ugyanaz az üzenet jön, ha jön. Amikor megtelik az úgynevezett tárhely, az unokája kitörli.

– Jó voltam, kedves lányom. És most kissé éhes vagyok.

Vicces ember az üzenet küldője, eléggé az. Nehéz élete volt, most kilencvennégy éves, és még mindig misézik. Egy-két éve kapott egy infarktust, az majdnem elvitte, aztán mégis ő győzött. Az infarktus, mondta, olyan, mint az egész pályás letámadás. Kaptam egy elég nagy gólt, előbb egyenlítettem, és ezzel elégedett vagyok. Ilyen hasonlatai vannak, és nem lehet mindig érteni.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
A belgák végső győzelmére kevesen fogadtak volna, de a továbbjutásukat a csoportból szinte mindenki biztosnak gondolta. A csúfos világbajnoki szereplés nagy valószínűséggel az aranygeneráció végét is jelenti.
Az iráni válogatott eddigi vb-szereplését körbelengi az ország belpolitikai helyzete, a női jogok melletti kiállás. Az USA elleni, a továbbjutásról döntő csoportmeccset megelőzően az amerikai szövetség ráadásul azzal kavart újabb indulatokat, hogy a mérkőzést beharangozó közösségi posztban leretusálta Irán zászlajáról az 1983 óta használt hivatalos állami címert.