Liewig Christian / Getty Images
Foci sport24

Darvasi László: A Vadember

Írás az atyáról, a futballimádók szent lelkéről, meg egy kicsit a Barcelonáról és Puyolról is.

Néha már ötkor megjön az sms. Rászoktatta magát, hogy ébredjen erre. Jó hangosan pittyeg, már keresi is a szemüvegét, pedig nem kellene, egyáltalán nem kellene elolvasnia, mert mindig ugyanaz az üzenet jön, ha jön. Amikor megtelik az úgynevezett tárhely, az unokája kitörli.

– Jó voltam, kedves lányom. És most kissé éhes vagyok.

Vicces ember az üzenet küldője, eléggé az. Nehéz élete volt, most kilencvennégy éves, és még mindig misézik. Egy-két éve kapott egy infarktust, az majdnem elvitte, aztán mégis ő győzött. Az infarktus, mondta, olyan, mint az egész pályás letámadás. Kaptam egy elég nagy gólt, előbb egyenlítettem, és ezzel elégedett vagyok. Ilyen hasonlatai vannak, és nem lehet mindig érteni.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Ádám Martin 17 mérkőzésen 15-ször talált a hálóba, és vezeti az NB I góllövőlistáját. De milyen típusú játékos, hol a helye a Paks játékában és meddig juthat a hazainál magasabb polcokon? – ennek jártunk utána.
Egyéni csúcsa egy meccsen kilenc gól volt az NB I-ben. A Ferencvárostól kétemeletes, 32 lakásos házat kapott, amikor a zöld-fehérekhez igazolt a Szentlőrinci AC csapatától. Bajba került a Fradi-induló miatt, majd leütött egy ÁVH-st, de a börtönt megúszta, cserébe Újpestre kellett igazolnia. 100 éve született Deák Ferenc, akinek 66 gólos idénye örök rekordnak tűnik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.