Sport sport24

Nem éri meg az áldozatot Veszprémben a klub hagyományainak tiszteletben tartása?

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI
A két meccs alapján gyakorlatilag továbblépési esély nélkül esett ki a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Közben pedig ennél is sokkal súlyosabb ügyek sejlenek fel a veszprémi vesszőfutás mögött.

A továbbjutó dán nyilatkozók a veszprémiek sima legyőzésekor annak is örültek, hogy a világ legdrágább csapatát sikerült kiejteniük.

Ez alapesetben roppant kellemetlen helyzetbe sodorná bármely sportág bármely menedzsmentjét, de a magabiztos kommunikáció alapján a veszprémi kézilabdaklubét nem.

Közleményük szerint az edzői stáb és a játékosok továbbra is élvezik a töretlen és teljes bizalmat. Azaz nemcsak a vezetőség nem távozik, de még a végrehajtók sem. Ez a gyors és karakán állásfoglalás szólhatna a szezonvégi megméretések – bajnoki döntő, Magyar Kupa-négyesdöntő – idejére biztosítandó stabilitás fenntartásáról, de a hírek alapján a legfontosabb ügyekben döntő Csík Zoltán valóban készen áll az IlicsGulyás edzőpáros szerződésének meghosszabbítására.

Nem árt visszaemlékezni: a Nagy László sportigazgató által három éve meghirdetett hároméves program szerint az előző években a külföldi kölcsönjátékokban megerősödött magyar fiatalokat kellett volna beépíteni, és emellett kellene harcban lenni a végső győzelemért a Bajnokok Ligájában.

A mostani visszavágó elvesztésének közvetlen kézilabda-szakmai okai viszonylag egyszerűen összegezhetők:

  • a játékosok messze voltak csúcsformájuktól,
  • a rivális jól készült fel a veszprémi együttes erősségeire,
  • és a dán ellenfél az idényben már másodszor lőtte szét a távoli zónából a veszprémi kaput.
Vasvári Tamás / MTI Megint a Szeged elleni párharcra volt időzítve a Veszprém formája.

A játékosok pillanatnyi állapotának kérdése a szezon legfontosabb szakaszában a profi sport meghatározó része, az edzők felelőssége pedig megkerülhetetlen, ha egymást követő években sem sikerül a formaidőzítés, márpedig Veszprémben ez történt. Most is ugyanúgy a Szeged elleni playoff-mérkőzéseken járt legközelebb a maximumához az együttes, mint 2023-ban, a következő szakaszra viszont visszaesett. A csoportküzdelmek során elért, bizakodásra okot adó eredmények és kiugró minőségű teljesítmények megtévesztésre és önbecsapásra bizonyultak elegendőnek. A címvédő Magdeburg és az örök esélyes Barcelona elleni idegenbeli győzelmeket a csapat olyan találkozókon aratta, amelyeknek sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonított a valósnál, az ellenfelek viszont a helyükön kezeltek. Mindkét együttes ellen vereséggel végződött a hazai, a csoportbeli helyezések szempontjából már sokkal meghatározóbb találkozó.

A dánok azért készülhettek fel csaknem tökéletesen a veszprémi együttesből, mert alig kellett valamiből.

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik