Sport

„Olyan, akár egy City-játékos” – a MU 18 éves középpályása menti meg Erik ten Hagot?

Robbie Jay Barratt - AMA / Getty Images
Robbie Jay Barratt - AMA / Getty Images
„Pep Guardiola is szeretné a középpályáján látni” – kell ennél nagyobb, egyben fájóbb dicséret Gary Neville, a Manchester United egykori csapatkapitányának szájából? Kobbie Mainoo rászolgált: a manchesteri akadémiáról kikerülve úgy focizik a nagyok között, hogy az ötszörös BL-győztes Casemirót is képes elhalványítani. A fiatal angol játékát nézve az lehet az érzésünk, ő felel meg leginkább azoknak az irreális álláshirdetéseknek, mikor a kezdőktől is tíz év legmagasabb szinten szerzett tapasztalatot várnak a munkaadók. Mi olyat tud Mainoo, ami miatt már Southgate is válogatott behívóval csábítja?

Nem különösebben fényes a Manchester United eddigi szezonja: a csapat a 6. helyen áll a Premier League tabelláján 33 lőtt és ugyanennyi kapott góllal – bár úgy fest, februárban valami megmozdult, mert a csapat idegenben legyűrte a Wolverhamptont, hazai pályán lőtt egy hármast a West Hamnek (lehozva ezzel az idei legnagyobb arányú győzelmét), és idegenben elhozta mindhárom pontot a Villa Parkból, ahová mostanság még a topcsapatok sem győzni járnak.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en. Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik