ROLLINGER-ANA / AFP
Sport

Egyre ijesztőbben fest a párizsi olimpia a roskadozó francia élsportnak

Franciaország nagy tervekkel várja a 2024-es párizsi olimpiai játékokat: az öt legtöbb érmet szerző nemzet közé akar kerülni. A magasztos cél viszont már most elérhetetlennek tűnik.

2021 novemberében a francia miniszterelnök, Jean Castex négy sportág szövetségi elnökét fogadta hivatalában: a találkozón részt vett André Giraud (alétika), Jean-Pierre Siutat (kosárlabda), Philippe Bana (kézilabda), valamint Stéphane Nomis (cselgáncs). Az eredeti cél az volt, hogy felmérjék a francia sport helyzetét, és meghatározzák, mi mindent kell még tenniük a 2024-es párizsi olimpiáig hátralévő időben.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
A belgák végső győzelmére kevesen fogadtak volna, de a továbbjutásukat a csoportból szinte mindenki biztosnak gondolta. A csúfos világbajnoki szereplés nagy valószínűséggel az aranygeneráció végét is jelenti.
Az iráni válogatott eddigi vb-szereplését körbelengi az ország belpolitikai helyzete, a női jogok melletti kiállás. Az USA elleni, a továbbjutásról döntő csoportmeccset megelőzően az amerikai szövetség ráadásul azzal kavart újabb indulatokat, hogy a mérkőzést beharangozó közösségi posztban leretusálta Irán zászlajáról az 1983 óta használt hivatalos állami címert.