Nick Potts / PA Images / Getty Images
Sport sport24

Tizenhárom dolog, amit gyűlölök a sportújságírásban

„Gyűlölök és szeretek” – írta Catullus, így vagyok én a sportvilággal, no meg a sportmédiával és a futballírással is: nagyon szeretem, viszont néhány aspektusát gyűlölöm. Valószínűleg sokan így vagyunk vele, csak ritkán beszélünk róla. Pedig kellene.

Kértek már, hogy valamit inkább ne írjak meg. Hazudtak már a szemembe (tudtam, hogy hazudnak és tudták, hogy tudom, hogy hazudnak), húzták már ki a kérdéseimet, írták már át a válaszaikat. Füstölögtem már közhelyek, mellébeszélés, kritikátlanság, őszintétlenség és hamis pátosz miatt.

Utálom.

Nem mintha én jobb lennék bárkinél. Vertem már át olvasót clickbaittel, adtam ki olyan átigazolási pletykát, amin magam is röhögtem. Írtam már jót, de írtam rosszat is, voltam – szégyenszemre – felkészületlen, hibáztam óriásit. Voltam dühös magamra, másra, a hivatásomra, a sportra, a sportmédiára, a szerelmemre. „Akit” imádok. De néha gyűlölök. Tizenhárom okom van gyűlölni a sportújságírást. Aminek része vagyok.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Ádám Martin 17 mérkőzésen 15-ször talált a hálóba, és vezeti az NB I góllövőlistáját. De milyen típusú játékos, hol a helye a Paks játékában és meddig juthat a hazainál magasabb polcokon? – ennek jártunk utána.
Egyéni csúcsa egy meccsen kilenc gól volt az NB I-ben. A Ferencvárostól kétemeletes, 32 lakásos házat kapott, amikor a zöld-fehérekhez igazolt a Szentlőrinci AC csapatától. Bajba került a Fradi-induló miatt, majd leütött egy ÁVH-st, de a börtönt megúszta, cserébe Újpestre kellett igazolnia. 100 éve született Deák Ferenc, akinek 66 gólos idénye örök rekordnak tűnik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.