Nick Potts / PA Images / Getty Images
Sport sport24

Tizenhárom dolog, amit gyűlölök a sportújságírásban

„Gyűlölök és szeretek” – írta Catullus, így vagyok én a sportvilággal, no meg a sportmédiával és a futballírással is: nagyon szeretem, viszont néhány aspektusát gyűlölöm. Valószínűleg sokan így vagyunk vele, csak ritkán beszélünk róla. Pedig kellene.

Kértek már, hogy valamit inkább ne írjak meg. Hazudtak már a szemembe (tudtam, hogy hazudnak és tudták, hogy tudom, hogy hazudnak), húzták már ki a kérdéseimet, írták már át a válaszaikat. Füstölögtem már közhelyek, mellébeszélés, kritikátlanság, őszintétlenség és hamis pátosz miatt.

Utálom.

Nem mintha én jobb lennék bárkinél. Vertem már át olvasót clickbaittel, adtam ki olyan átigazolási pletykát, amin magam is röhögtem. Írtam már jót, de írtam rosszat is, voltam – szégyenszemre – felkészületlen, hibáztam óriásit. Voltam dühös magamra, másra, a hivatásomra, a sportra, a sportmédiára, a szerelmemre. „Akit” imádok. De néha gyűlölök. Tizenhárom okom van gyűlölni a sportújságírást. Aminek része vagyok.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
A belgák végső győzelmére kevesen fogadtak volna, de a továbbjutásukat a csoportból szinte mindenki biztosnak gondolta. A csúfos világbajnoki szereplés nagy valószínűséggel az aranygeneráció végét is jelenti.
Az iráni válogatott eddigi vb-szereplését körbelengi az ország belpolitikai helyzete, a női jogok melletti kiállás. Az USA elleni, a továbbjutásról döntő csoportmeccset megelőzően az amerikai szövetség ráadásul azzal kavart újabb indulatokat, hogy a mérkőzést beharangozó közösségi posztban leretusálta Irán zászlajáról az 1983 óta használt hivatalos állami címert.