Foci sport24

Mbappénak nagyobb szüksége volt a Realra, mint a Realnak rá

Adam Nurkiewicz / Getty Images
Adam Nurkiewicz / Getty Images
Éveket kellett rá várni, de Kylian Mbappé végre a Real Madrid futballistája lett. A 25 éves játékos góllal debütált az Atalanta ellen 2–0-ra megnyert európai Szuperkupa-meccsen, a La Ligában azonban eddig nem tudott betalálni. Még a folyamat elején vagyunk, de már nagyjából látszik, hogy mit tervez Carlo Ancelotti a friss igazolással.

A nyár legnagyobb dobása egyértelműen a Real Madridé volt, amely június 3-án, két nappal a klub 15. BEK/BL-győzelme után hivatalosan is bejelentette Kylian Mbappé szerződtetését. A Real hosszú évek óta ostromolta a francia támadót, akit eddig mindig sikerült maradásra bírni Párizsban. Legutóbb két éve hosszabbított, de már akkor is sejtelmes nyilatkozatot tett a jövőjével kapcsolatban.

Nem a Real Madridnak mondtam nemet, hanem a Paris Saint-Germainnek mondtam igent

– szögezte le Mbappé, akinek idén nyáron járt le a szerződése, így ingyen érkezett Madridba. Florentino Pérez klubelnök elszántságát ismerve nem okozott volna neki gondot akár világrekordot jelentő összeget kifizetni Mbappéért, de így még nagyobb presztízsgyőzelmet aratott.

Mert ez az, Pérez személyes győzelme, szakmailag ugyanis nem sok minden indokolta Mbappé leigazolását.

Erre a transzferre Mbappénak nagyobb szüksége volt, mint a Realnak. A 25 éves játékos talán a világ legjobbja jelenleg, ezt kár is lenne vitatni. A Real azonban már eddig is halomszámra húzta be a Bajnokok Ligája-sikereket. Mbappé önéletrajzában ezzel szemben nincs semmi néhány francia bajnoki címen és kupagyőzelmen kívül. A Paris Saint-Germain kiapadhatatlan anyagi forrása ellenére sem a Bajnokok Ligája-győzelem, sem az Aranylabda megnyerése nem jött neki össze. Ettől még persze Mbappé jobbá teheti a Realt, de egyelőre a szerepkörének megtalálása is kihívás elé állítja Carlo Ancelottit.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en. Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik