Foci sport24

Bullshit-bingó az új Szuperliga, de a futball katalizátorának éppen jó lehet

Visionhaus / Getty Images
Visionhaus / Getty Images
Különösebben tágra sem kell nyitniuk a szemüket a futballbarátoknak, hogy észrevegyék: recseg-ropog a nemzetközi labdarúgás jobbára a 20. század második felében kialakított struktúrája. Az Európai Unió Bírósága decemberi döntésében kimondta: a FIFA és az UEFA nem élhet vissza hatalmával oly módon, hogy szankciókkal fenyegetve monopolizálja a versenysorozatok szervezését. Nemsokára meg is jelent a Szuperliga új tervezete. Ez még semmit sem jelent önmagában – támogatás nélkül –, de kinyithatja az ajtót a tényleges változásokhoz vezető, érdemi diskurzusnak.

Az természetes, hogy a nagy sikerű filmekből folytatás készül, de egy kevésbé nagy sikerű projektnek is neki lehet veselkedni: így történt a labdarúgó Szuperligával is. A Szuperliga 1.0 villámgyorsan összeomlott – ha jelzőket keresünk a megvalósítására, akkor a döbbenetesen amatőrtől a szánalmasan gyengéig használhatunk néhányat –, a futball keretrendszerének szétfeszítésére tett puccsszerű kísérlet befuccsolt.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en. Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik