Foci sport24

Amit elöl belőnek, azt hátul beengedik – így fest eddig Dárdaiék szezonja

David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP
David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP
Tizennégy forduló után Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a tizedik helyen áll a német másodosztályban. A nyáron alaposan átalakult együttes jelenleg messze van a feljutástól, de nem reménytelen a helyzete. A számok azt mutatják, hogy a védekezésen kellene húzni egyet, a támadójáték rendben van, köszönhetően két nyári szerzemény remeklésének.

A Hertha legutóbb az utolsó helyen zárt a Bundesligában, így tíz év után kiesett az élvonalból. A csapatot 2022 júniusától 2023 áprilisáig Sandro Schwarz irányította, menesztése után a korábbi sikeredzőt, Dárdai Pált nevezték ki, de a kiesést ő sem tudta elkerülni. A nyáron – értelemszerűen – több kulcsjátékosát is elveszítette az együttes: távozott a házi gólkirály Dodi Lukébakio (Sevilla), Oliver Christensen (Fiorentina), Lucas Tousart (Union Berlin), Marco Richter (Mainz), Suat Serdar (Hellas Verona), Filip Uremovic (Hajduk Split), Jessic Ngankam (Eintracht Frankfurt) és Stevan Jovetic (Olimpiakosz) is. Ez nyolc játékos, de rajtuk kívül is sokan elmentek.

Dárdainak tehát teljesen új csapatot kellett építenie

a Bundesliga 2-re. Persze az érkezőket hosszasan lehetne sorolni, de a Hertha idei teljesítményének elemzésekor két nevet érdemes külön kiemelni: Haris Tabakovicét, akit az Austria Wientől sikerült megszerezni, és Fabian Reeséét, aki a Holstein Kieltől igazolt át Berlinbe. Az ő játékuk, kapcsolatuk az, amely meghatározza a Hertha eddigi szezonját.

Heiko Becker / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője.

Dárdaiék finoman szólva sem kezdték jól a másodosztályt: az első három bajnokijukat elveszítették, és még csak gólt sem szereztek. A negyedik fordulóban hazai pályán lett meg az első siker, egy 5-0-s győzelem a Greuther Fürth ellen. Egy héttel később, a Magdeburg vendégeként a Hertha négyszer (!) is megszerezte a vezetést, ennek ellenére 6-4-es vereséget szenvedett. Az azóta lejátszott kilenc meccsen sikerült javítani a mérlegen, két vereség és három döntetlen mellett négyszer nyert a berlini csapat. Most a tizedik helyen áll a táblázaton, a hátránya nyolc pont a már osztályozós helyen lévő Holstein Kielhez képest.

De nézzük, milyen teljesítmény lapul a Hertha eredményei mögött!

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik