Foci

„Ha nem tudjátok, mit csináljatok a labdával, adjátok oda Luisitónak!” – az örökkévalóság legnagyobb karmestereinek egyikét gyászolja a labdarúgóvilág

FC Internazionale / Getty Images
FC Internazionale / Getty Images
A 88 éves korában vasárnap elhunyt spanyol Luis Suarez öt éven belül egyszer-egyszer első és harmadik, kétszer második lett az Aranylabda-választáson. Már ez is mindent elmond klasszisáról. De volt Európa-bajnok, BEK-győztes és rengeteg kapcsolata a magyarokkal.

A spanyol Luis Suarez nagyobb volt az uruguayi Luis Suareznél. Nem magasságra. Játéktudásra.

Gondolják meg, olyan labdarúgók között lehetett játékmester Barcelonában, mint Kubala László, Kocsis Sándor, Czibor Zoltán, vagy a két dél-amerikai virtuóz, a brazil Evaristo és a paraguayi Eulogio Martinez.

Az Interben sem akárkik vették körül. Csak a középpályán és elöl olyan támadójátékosok sorakoztak mellette, mint Sandro Mazzola, Angelo Domenghini (két Európa-bajnok és vb-ezüstérmes), továbbá Mario Corso, a brazil Jair, a spanyol Joaquin Peiro.

Ám Milánóban is ő szabta a fazont.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en. Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik