Getty Images / Xavier Laine
Foci

Három éve még Franciaországban sem ismerték, most a PSG-t verte a Lens csodaedzője

Franck Haisét a Lens eredetileg a tartalékokhoz vitte, mostanra viszont a francia élvonal legérdekesebb csapatát rakta össze.

Thierry Henry kevés dologért tud lelkesedni. Amikor viszont rátalál valamire, akkor még a maszkkal letakart arcán keresztül is csillognak a szemei.

Amikor 2021 augusztusában az RC Lens idegenben megverte a Monacót, az Amazon Prime szakértőjeként hosszasan dicsérte a mellette álló Franck Haise munkásságát. A Lens edzője megszeppenten hallgatta az örömódát.

Ez a csapat szinte megszólít, egyszerre ragályos és hatásos. A Lens úgy jött ide, hogy játszani akar, és az ilyen csapatokra szükség van. Nem otthon akartak játszani. Itt, idegenben akartak játszani! Fantasztikus munkát végeznek!

– méltatta Henry a Lens edzőjét, aki úgy állt mellette, mint akinek bármelyik pillanatban kicsordulhat a könnye.

Haise nevét szinte senki nem ismerte akkor, amikor felbukkant a Lens kispadján. Amikor kinevezték, a csapat még a másodosztályban tanyázott – ma viszont a francia bajnokság második legjobb csapata, amelyik mindössze 4 pontra áll a Paris Saint-Germain mögött. Mindezt úgy, hogy a csapat éves büdzséje 43 millió euró a PSG évi 500 milliós költségvetésével szemben.

A Lens-ban az a leghihetetlenebb, hogy nem egy statisztikai anomáliáról van szó. Csapatok olykor elkapják a fonalat és futnak egy fantasztikus szezont – de itt három éve egyre jobban teljesítenek.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.