ANP / Getty Images
Foci sport24

Brazília találgat: Richarlison?, Dani Alves?

Ki veszi át Neymar és Danilo helyét? Nem csak Brazília, hanem az egész világ sportsajtója ezt firtatja azok után, hogy a dél-amerikai csapat régen látott támadófocival és magabiztossággal kezdett egy világbajnokságot.

Ha az a kérdés, hogy ki veszi át Neymar helyét a brazil szívekben, arra már létezik kész válasz: Richarlison. Az első világbajnoki mérkőzésén két gólt szerző támadó nevére kerestek a legtöbben az interneten Brazília-szerte az előző napokban, ami elsősorban második góljának, a vb eddigi legszebb találatának köszönhető, de az okok között nem utolsó a sorban, hogy a Tottenham támadója minden szempontból a nép gyermeke.

Richarlison a keret egyetlen tagja, aki nyíltan kiállt az elnökválasztást nemrég megnyerő Lula mellett, ellentétben a feltételezések szerint jól felfogott személyes érdekből Bolsonaro-párti Neymarral,

szociális elkötelezettsége pedig megkérdőjelezhetetlen. Richarlison Espírito Santóban született, és különösen ebben a térségben aktív, segített például a helyi, matematikai olimpiára készülő iskolai csapatnak eljutni a tajvani helyszínre, a pandémia alatt 500 élelmiszer csomaggal támogatta a rászorulókat, és egy ideje londoni fizetése tíz százalékát egy nincstelenek rákkezelését biztosító intézménynek utalja.

A brazil népléleknek majdnem ilyen fontos, hogy öröm csordogál az ereiben, ami megnyilvánulásaiból könnyen leszűrhető. Mostani ollózós gólja után a City korábbi játékosa, Fernandinho posztolt egy videót, amelyen a vb előtti időszakban Richarlison a kertjében egy gyerekeknek felállított trambulinon ugrál. „Galamb egy ideje edz erre a gólra otthon”, ez volt hozzá a szöveg. „Galamb”, igen, ez Richarlison beceneve, amióta egy népszerű brazil előadó „Galambtánc” című klipjét utánozva billegett, és aratott sikert előbb a közösségi médiában, majd az Everton és a brazil nemzeti együttes mezében tartott gólörömeinél is.

Alex Livesey – Danehouse / Getty Images)
Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.