Foci sport24

Brazília találgat: Richarlison?, Dani Alves?

ANP / Getty Images
ANP / Getty Images
Ki veszi át Neymar és Danilo helyét? Nem csak Brazília, hanem az egész világ sportsajtója ezt firtatja azok után, hogy a dél-amerikai csapat régen látott támadófocival és magabiztossággal kezdett egy világbajnokságot.

Ha az a kérdés, hogy ki veszi át Neymar helyét a brazil szívekben, arra már létezik kész válasz: Richarlison. Az első világbajnoki mérkőzésén két gólt szerző támadó nevére kerestek a legtöbben az interneten Brazília-szerte az előző napokban, ami elsősorban második góljának, a vb eddigi legszebb találatának köszönhető, de az okok között nem utolsó a sorban, hogy a Tottenham támadója minden szempontból a nép gyermeke.

Richarlison a keret egyetlen tagja, aki nyíltan kiállt az elnökválasztást nemrég megnyerő Lula mellett, ellentétben a feltételezések szerint jól felfogott személyes érdekből Bolsonaro-párti Neymarral,

szociális elkötelezettsége pedig megkérdőjelezhetetlen. Richarlison Espírito Santóban született, és különösen ebben a térségben aktív, segített például a helyi, matematikai olimpiára készülő iskolai csapatnak eljutni a tajvani helyszínre, a pandémia alatt 500 élelmiszer csomaggal támogatta a rászorulókat, és egy ideje londoni fizetése tíz százalékát egy nincstelenek rákkezelését biztosító intézménynek utalja.

A brazil népléleknek majdnem ilyen fontos, hogy öröm csordogál az ereiben, ami megnyilvánulásaiból könnyen leszűrhető. Mostani ollózós gólja után a City korábbi játékosa, Fernandinho posztolt egy videót, amelyen a vb előtti időszakban Richarlison a kertjében egy gyerekeknek felállított trambulinon ugrál. „Galamb egy ideje edz erre a gólra otthon”, ez volt hozzá a szöveg. „Galamb”, igen, ez Richarlison beceneve, amióta egy népszerű brazil előadó „Galambtánc” című klipjét utánozva billegett, és aratott sikert előbb a közösségi médiában, majd az Everton és a brazil nemzeti együttes mezében tartott gólörömeinél is.

Alex Livesey – Danehouse / Getty Images)
Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik