Ajtó-Ablak Ziccer

Foci-vb 2022: „Ronaldo belelő 13 szabadrúgást a sorfalba, és óriási botrány lesz”

November 20. és december 19. között Ziccer Extra néven podcastsorozatot indítunk, amelyben kielemezzük a 22. labdarúgó-világbajnokság előző napi meccseit, legérdekesebb, legvitatottabb történéseit, nyilatkozatait, bemutatunk egy-egy hőst, üstökösként berobbanó labdarúgót, szövetségi kapitányt, pazar, vagy éppen megkérdőjelezhető játékvezetői döntést.

A Katar-Ecuador nyitómeccs előtti felvezető adásunkban a 24-szeres válogatott labdarúgó Hrutka Jánossal, és Marosi Gergővel, a Sport24 állandó elemzőjével arról beszélgettünk

  • milyen vb lesz az, amelyikre nyár helyett télen kerül sor, és a szokásos 4-6 hetes felkészülés helyett a csapatok zöme épphogy beesik a rajtra?
  • Vajon a közös felkészülés hiánya mennyire fog látszódni a játék minőségén?
  • Ebben a különleges környezetben, helyzetben vajon jobban felértékelődik a tudományos háttér, a labdarúgókat segítő stáb mérete, vagy mindez mindegy, mert úgyis az a csapat nyer, amelyik a legjobban védekezik?
  • Miért emlegetik Brazíliát és Argentínát toronymagas esélyesként?
  • Vajon a minden poszton sztárjátékosokkal érkező portugálokra milyen hatással lesz Cristiano Ronaldo manchesteri botránya?
  • Dánia, Uruguay vagy USA számít sötétebb lónak?
  • Melyik csoport előre lefutott, és melyik a legkiegyensúlyozottabb?

(Adásunk felvétele után derült ki, hogy az általunk felsorolt sérültek mellett az aranylabdás Karim Benzema is kihagyni kényszerül a világbajnokságot.)

Kapcsolódó
A végső vb-erősorrend: Dél-Amerika óriásai a mezőny fölé tornyosulnak
Jön a futballtörténelem első november–decemberi vb-je: vasárnap a házigazda Katar és Ecuador mérkőzésével megkezdődik az év legnagyobb labdarúgótornája. Itt az utolsó alkalom, hogy erősorrendbe tegyük a 32 válogatottat.
Olvasói sztorik