Foci sport24

Grazie, signor Giuntoli! – a klubházban kell keresni a nagyon hasító Napoli legfontosabb emberét

MB Media / Getty Images
MB Media / Getty Images
A varázslatos csapatjátékot összerakó Luciano Spalletti? A már most egyszerűen csak Kvaradonának nevezett ifjú grúz? A kölcsönbe kapott csatárok vagy a szintlépést könnyedén megugró koreai védő? Egyik sem: ha az egész kontinenst ámulatba ejtő Napoli legfontosabb kulcsemberéről beszélünk, egy háttérben machináló hőst kell megneveznünk.

Amikor a nyáron elment a csapat legjobb védője, Kalidou Koulibaly, legjobb középpályása, Fabian Ruiz, illetve ikonikus támadója, a local hero Lorenzo Insigne, sokan azt gondolták, a Napoli nagy ciklusának vége szakad. Ezt a gondolatot erősítette, hogy nyíltsisakos nyilatkozatháború alakult ki Luciano Spalletti edző meg Aurelio De Laurentiis tulajdonos között, és hogy még nagyobbnak tűnjön a baj, Spalletti egy nyilvános edzésen az öltözőbe parancsolta utolsó megmaradt sztárját, a minősíthetetlenül viselkedő Victor Osimhent.

Aztán szép lassan érkeztek a bejelentések: a Chelsea-hez távozó Koulibalyt a török bajnokságból érkező koreai Kim Mindzsével, a Torontóba szerződő Insignét pedig a grúz Hvicsa Kvaracheliával pótolja a Napoli. Itt sokan ledobták a láncot, és kijelentették: véget ért az időszak, amikor a Napoli – hol kézitusában, hol hátravont zárótűzzel – a scudettóért harcol. Na, ők tévedtek óriásit.

Luciano és Cristiano szeretettel üdvözöl

A Napoli – a mezőny egyetlen veretlen csapataként – vezeti a Serie A-t tizenegy forduló után, a nápolyiak szerezték a legtöbb gólt, és ha valaki azt gondolná, hogy a sorsolás kegyeltje a déli csapat, elég ránézni a rangadók tabellájára. Ezen az első hét helyezett egymás elleni meccseit összesítik az ilyen statisztikákra igencsak gerjedő olasz újságírók, és a változatosság kedvéért ezt a táblázatot is a Napoli vezeti három rangadón (Milan, Roma, Lazio) aratott három győzelmével.

iero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / AFP A tavalyi bajnok Milan otthonában, a San Siróban 2-1-re győzött a nápolyi csapat.

Ehhez jön még a történelmi összevetésben is kiemelkedő Bajnokok Ligája-szereplés. A Napoli az egyik legnehezebb csoportba került, de öt forduló után öt győzelemmel állva olyat tett, amit korábban csak két olasz csapat tudott.

Nem túlzás kijelenteni, hogy

a nápolyiaké Európa egyik legjobb formában lévő csapata.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik