Foci sport24

Portugál dilemma: Ronaldóval vagy nélküle?

Thomas Eisenhuth / Getty Images
Thomas Eisenhuth / Getty Images
A világbajnokság előtt Cristiano Ronaldo a portugál nemzeti csapat megoldandó problémájává vált, és nem tűnik gondként sem kisebbnek, mint amekkora jelentőséggel labdarúgóként bír.

Sajtójelentések nem szólnak róla, hogy Fernando Santos mennyire figyelte érdeklődve Ten Hag a Chelsea elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztatóját, de tippelni azért lehet: a portugál szövetségi kapitány emelkedő vérnyomással reagált a hallottakra. A Manchester United holland edzője azt közölte, hogy a csapat Tottenham elleni találkozóján Cristiano Ronaldo megtagadta a pályára lépést, mielőtt látványosan az öltözőbe vonult volna. Ráadásul nem is első alkalommal történt ez meg.

A szezon eleje óta Ronaldo körül Manchesterben zajló események sok mindent megmutattak abból, hol tart a játékos az idő közhelyszerű múlásának feldolgozásában: sehol.

A legnagyobb ragadozó még nem látta be, hogy már nem az ő lába a leggyorsabb, nem az ő szeme a legjobb és nem az ő állkapcsa a legerősebb, vagy ha mégis, bele biztosan nem nyugodott, és hiúsága nem is engedi, hogy a világ ne a régi dicsőségének megfelelően kezelje.

Azaz nem tűri, hogy ne legyen minden körülmények között kezdő. Márpedig környezete hallja biológiai órája halk, de mégis feltűnő ketyegését.

Ez a helyzet Fernando Santos lenyelhetetlen és kiköphetetlen dilemmájává válhat, de tegyük inkább múltidőbe: vált.

Az A Bola, Portugália egyik legnagyobb futball-lapja már a spanyolok elleni, szeptember végi Nemzetek Ligája-találkozó előtt „Kevesebb Ronaldo, több Portugália” címmel jelent meg, és számokkal igazolta, hogy a szupersztár elveszítette befolyását a válogatottban, hogy esett a teljesítménye, hogy Bruno Fernandes az igazi vezér, és hogy összességében Ronaldónak a padon kellene kezdenie. Ronaldo aztán a meccs elejétől szerepet kapott, de helyzetei ellenére sem sikerült gólt szereznie, így Portugáliának nem jöhetett össze az elődöntőbe jutást jelentő döntetlen.

Gualter Fatia / Getty Images Bruno Fernandes és Cristiano Ronaldo
Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Olvasói sztorik