Alberto Gandolfo / NurPhoto / via AFP
Foci sport24

Ki ez a Chiellini Junior, akiért ölre ment a Juventus és az Inter?

Még egy évvel ezelőtt is delíriumos álomnak tűnt volna, hogy Gleison Bremer játékjogáért szilaj licitháború bontakozik ki a Serie A óriásai között, mégis ez történt. Ennek persze köze van a Juventus és az Inter viszontagságos középhátvédügyeihez is, az azonban nem kérdés, hogy a legutóbbi szezon legjobb védőjének választott brazil körül nem üres hype a felfokozott érdeklődés.

A Juventus három középhátvédet veszített el az idei nyáron. Giorgio Chiellini elment levezetni az MLS-be, Matthijs De Ligtet csaknem 80 millió euróért megvette a Bayern München, az Atalanta pedig aktiválta a Merih Demiral kölcsönszerződésében szereplő kivásárlási záradékot. Nem volt kérdés, hogy a hollandért kapott jelentős összeg egy részét vissza kell forgatni a pótlásába, és a klubnál magabiztosak voltak a megoldást illetően. Nem is véletlenül.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
A belgák végső győzelmére kevesen fogadtak volna, de a továbbjutásukat a csoportból szinte mindenki biztosnak gondolta. A csúfos világbajnoki szereplés nagy valószínűséggel az aranygeneráció végét is jelenti.
Az iráni válogatott eddigi vb-szereplését körbelengi az ország belpolitikai helyzete, a női jogok melletti kiállás. Az USA elleni, a továbbjutásról döntő csoportmeccset megelőzően az amerikai szövetség ráadásul azzal kavart újabb indulatokat, hogy a mérkőzést beharangozó közösségi posztban leretusálta Irán zászlajáról az 1983 óta használt hivatalos állami címert.