Foci

Akinek nem tetszik Szalai, az nézze Belottit! – leosztályoztuk az olasz-magyar játékosait

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Ha pechünk van, akár három-négy góllal is kikaphattunk volna az olaszoktól – ha mázlink, ikszre menthettük volna a meccset. Végül Olaszország–Magyarország 2-1, a játékosok szubjektív értékelését Kiss Tibor Noé vállalta magára.

Olaszország:

Donnarumma végigmosolyogta a meccs utáni interjút, de a pályán nem lazázott: amikor kellett, stoppolt. Két ekkora tenyérrel ez a minimum. (6,5)

Calabria = energia. A védelem jobb oldalán ő az ideális ember az olasz válogatottban, ezt tegnap bizonyította. Elöl is ott volt, hátul is ott volt, mindenhol ott volt. (7)

Mancini gyakran statikus és ügyetlen – igaz, huszonévesen Chiellini is annak tűnt. Az öngólja mellett is volt pár hajmeresztő megoldása. (4,5)

Bastoni. Támadásban többet vártunk tőle, cserébe volt néhány szép megoldása: elegáns galopp, oldalvonal mellé passzírozás, sarkalás. Kúl. (6)

Spinazzola minden megmozdulása élményszámba ment, a felépülése óta most először hozta a rá jellemző könnyed, kiszámíthatatlan focit. Olaszország nélküle nem ugyanaz a csapat. (7)

Barella gólja barellás volt, de ezúttal kicsit mintha tartalékolt volna. Persze, most sem hazudtolta meg önmagát, takarékon is képes volt összeszedni egy sárgát. (6)

Illyés Tibor / MTI Barella (kék mezben) pazar lövéssel szerzett vezetést az olaszoknak. Fotó: Illyés Tibor / MTI

Cristante szokás szerint robotmódban tolta. Senki nem tapsol, amikor a kezdők között sorolják fel a nevét, de a lefújás után általában mindenki örül, hogy végig ott volt a pályán. (6)

Pellegrini mérlege két meccs, két gól. Formában van, élvezi a futballt, kicsit a régi időket idézi a pengés (micsoda kiveszőben lévő jelző) játékával. Pengés, mint Giannini! (7)

Politano. Kétlem, hogy ő lesz hosszú távon az olasz válogatott jobbszélsője, de a Szalainak adott kötény + gólpassz kombó, illetve az a felső léc klassz volt. Reméljük, felvette a meccset DVD-re. (7)

Raspadori. Okosan osztogatott visszavont centerként, sokkal jobban mutatott ebben a pozícióban, mint például Insigne. Hogy másokat ne is említsünk. (6,5)

Gnonto. Már az első megmozdulásánál őrjöngeni kezdett a Manuzzi közönsége, és tényleg van benne valami szerethető. A mozgása, a testalkata, az egész kisugárzása. Kamaszosan vagány, fociból már rég megvan az érettségije, lássuk a többit. (6)

Locatelli mintha megrekedt volna egy szinten. Tavaly friss levegőt hozott magával, ehhez képest most legtöbbször erőlködik, remeg a lába. Ez fél óra alatt is látszott. Drukkolok. (5,5)

Belotti egy rossz vicc. Ahogy széles mozdulatokkal szerencsétlenkedett a kezdőkörben, majd ígéretes helyzetben a bíróba bikázta a labdát, rögtön felpontoztuk a kispadon ülő Raspadorit. Nem érdemes őt tovább erőltetni. (5)

Di Marco tipikus cserefocista, a BenarrivoMaggioDe Sciglio vonalról, csak több a tetkója. Szükség van rá, a focit tizenegyen játsszák + újabban ötöt lehet cserélni. (-)

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik