Foci sport24

Milan vagy Inter? Jön a hajrá, olaszok!

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP
Olyan fogócska zajlik a Serie A hajrájában, hogy a külső szemlélők az ujjaikat nyalogatják, az érintett csapatok szurkolói pedig nyugtatót reggeliznek. A Milan és az Inter versenyfutása az olasz bajnokság hőskorát idézi, és nem is tesz rosszat a liga némileg áporodott levegőjének, hogy a 2010-es éveket uraló Juventus az idén sincs ott a scudettóért folyó versenyben. Két forduló van hátra, egy ponttal megy a Milan. Mi sülhet ki ebből?

Elkényeztet minket az idén az olasz bajnokság, pedig nem ez a legerősebb évad az utóbbi időszakban, az biztos. Viszont izgalmakkal bőven szolgál, és nemcsak a tabella tetején, ahol a legfontosabb kérdés kivételével lassan eldőlnek a fontos kérdések, hanem a közepén, sőt még inkább az alján is.

A BL-helyek ugyan elkeltek, de az európai kuparészvételért még óriási harc dúl, és előfordulhat, hogy még a Fiorentina nyolcadik helye is Konferencia Ligát ér. A negyedik helyezett alatti mezőny amúgy is iszonyú sűrű, az ötödik Lazio előnye három pont az AS Roma, a Fiorentina, valamint az Atalanta előtt. A tabella alján a poraiból feltámadó Salernitana – a lehetetlen bennmaradások mágusával, Davide Nicolával – kezdett óriási menetelésbe, de két fordulóval a zárás előtt még a csontutolsó Veneziának is van halvány reménye a bennmaradásra.

De ezek az izgalmak mind eltörpülnek a bajnoki címért folyó harc mellett.

Az Inter címvédő ugyan, de a tavalyi, még Antonio Contéval behúzott scudetto előtt tizenegy évig nem sikerült nyernie, és a Milan is bő egy évtized után ülhetne fel a trónra. Lássunk öt tényezőt, ami eldöntheti a rendkívül kiélezett csatát.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik