Craig Mercer / MB Media / Getty Images
Foci sport24

BL-értékelő: Ancelotti túl az egyik legnyugodtabb európai estéjén

Feldolgozhatatlanul sok a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek száma? Mindig azon idegeskedsz, hogy fantasztikus párosításokról maradsz le? Segítő kezet nyújtunk – íme, a BL-hetek csütörtöki képesalbuma!

„A Bajnokok Ligájában mindig túlgondolom. Állandóan új taktikákat és ötleteket találok ki, holnap is új dolgokat fogunk látni. Imádom túlgondolni és hülye taktikákat kiötleni, aztán, ha nem nyerünk, megbűnhődöm érte. Ma inspirálódtam és holnap hihetetlen taktikát viszünk ki a pályára. Tizenkét emberrel játszunk majd” – nyilatkozta ironikusan Pep Guardiola az Atlético Madrid elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón. A Manchester City katalán edzőjével kapcsolatban évek óta él a sztereotípia, hogy minden egyes párharcban valami újjal, valami különlegessel akarja legyőzni az ellenfelet, ezért a saját futballistái alól rúgja ki a széket. Ez önmagában egyébként sem igaz,

Guardiola csupán a lehető legszélsőségesebb mértékben a részletek embere,

amelyekben elveszve épp úgy hibázik néha, ahogyan minden ember. A negyeddöntők első felvonása előtt azonban nem ő, hanem egy másik angol klub trénere süllyedt túl mélyre önnön gondolatainak mocsarában. Thomas Tuchel.

A Chelsea 4-1-es vereség után érkezett – a megsemmisítő bukást az idén újonc Brentford ellenében sikerült elszenvedni. Tuchel akkor nem reagálta túl a helyzetet, szabadnapot adott a keretnek, hogy pihenhessenek a játékosok. Jó lett volna, ha ő is elutazik valahova néhány órára, és a stábbal nem a meccsterven dolgozik, mert igen nehezen indokolható, hogy a londoniak miért azzal próbálkoztak, amivel.

Biztosíthatok mindenkit, hogy megértsék a történteket, ha így fogunk focizni, a Southampton ellen is veszítünk a hétvégén. És akkor aztán nem kell a Bernabeun gondolkozni, mert ott is szétszednek minket

– fogalmazott a lefújás után. Hogy mi hangzott el pontosan, az sajnálatos módon kulisszatitok marad, de érdekes konfliktust szülhet, hogyha Tuchel a játékosaira helyezi majd a felelősséget, hiszen egyértelműen rossz döntéseket hozott ő is.

Glyn KIRK / IKIMAGES / AFP Carlo Ancelotti és Thomas Tuchel
Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!