Megmentőnek igazolták, de csak egyszezonos csodának tűnik a Real csatára

A madridi klub anno 63 millió eurót fizetett ki Luka Jovicért, aki hosszú évekre megoldást jelenthetett volna csatárposztra. Ehhez képest Zinédine Zidane és Carlo Ancelotti is csak elvétve játszatta eddig, és nem úgy tűnik, hogy jobbra fordulna a helyzete.

2019 júniusában a Real Madrid bejelentette, hogy leigazolta Luka Jovicot az Eintracht Frankfurttól, sajtóhírek szerint a madridi klub 63 millió eurót fizetett érte, az akkor 21 éves csatár pedig hatéves szerződést írt alá. A szerb remek szezont futott a német klubnál, 48 meccsen 27 gólja és hét gólpassza volt, miközben a spanyol sztárcsapatnál Cristiano Ronaldo távozása után egyedül Karim Benzemától lehetett csak várni a találatokat, Mariano Díaz alul múlta a várakozásokat és Vinícius Jr. is messze volt attól a teljesítménytől, amit most látunk tőle.

Jovic így nagy fogásnak tűnt, aki nemcsak Benzema megsegítésére, hanem – akár – Ronaldo pótlására is megfelelő lehetett volna, ösztönös gólérzékenysége épp az az erény, amire igazán szüksége volt a Realnak, korából és szerződése hosszából fakadóan pedig hosszú évekre jelenthetett volna megoldást. 2022-re mégis oda jutottunk, hogy ha nem sérült, Jovic, némi túlzással, időhúzó cserévé vált Madridban, akinek a mostani idényben a bajnokságban mindössze 281 perc jutott, igazi peremembere Carlo Ancelotti csapatának.

De vajon mi történt vele?

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
BelépekMég nem regisztráltam