Foci sport24

Mire mehet Vignjevic az Újpest után a Honvéddal?

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Nebojsa Vignjevic február elején lett a Budapest Honvéd vezetőedzője, az örök beugró Horváth Ferencet váltva. A szerb mester Magyarországon már letette a névjegyét a negyedik kerületben, de mit tudott elérni másfél hónap alatt Kispesten?

A Budapest Honvéd elmúlt néhány éve nem éppen az állandóságról szólt. Azóta, hogy 2017-ben a kispestiek Marco Rossi irányításával, nagy meglepetésre bajnoki címet szereztek, az ötödik évadban Nebojsa Vignjevic személyében immár a hetedik edzőt fogyasztják el. A holland vonaltól kezdve (Erik van der Meer), az olaszon (Giuseppe Sannino) és a németen (Bódog Tamás) át a magyar futballból érkezett edzőkig (Supka Attila, illetve beugróként kétszer Pisont István) a Honvéd szinte mindenféle iskolából szerződtetett szakembert, ám a hazai szinten viszonylag erős nevekből álló keret mindmáig nem találta meg az identitását, és az elmúlt öt évben nem tudott a dobogó közelébe kerülni.

Ezúttal a szerb vonalat képviselő Vignjevic kapta meg a feladatot, hogy Horváth Ferenc támadásban és védekezésben is szétesett gárdájából stabil csapatot faragjon. Vignjevic nevét a magyar futball kedvelői már jól ismerhetik, hiszen

2013 és 2020 között – vagyis nagyon hosszú ideig – irányította az Újpest csapatát.

A lila-fehérekkel kétszer is megnyerte a Magyar Kupát, így vezetésével az Újpest 2018-ban majdnem tíz év után szerepelhetett ismét a nemzetközi porondon. A bajnokságban leginkább csak a középmezőnyt érte el a lilákkal, de a csapat agresszív letámadásra és sok beadásra építő direkt játéka jobbára pozitív visszhangot váltott ki a közvéleményből.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik