Koszticsák Szilárd / MTI
Foci sport24

Mire mehet Vignjevic az Újpest után a Honvéddal?

Nebojsa Vignjevic február elején lett a Budapest Honvéd vezetőedzője, az örök beugró Horváth Ferencet váltva. A szerb mester Magyarországon már letette a névjegyét a negyedik kerületben, de mit tudott elérni másfél hónap alatt Kispesten?

A Budapest Honvéd elmúlt néhány éve nem éppen az állandóságról szólt. Azóta, hogy 2017-ben a kispestiek Marco Rossi irányításával, nagy meglepetésre bajnoki címet szereztek, az ötödik évadban Nebojsa Vignjevic személyében immár a hetedik edzőt fogyasztják el. A holland vonaltól kezdve (Erik van der Meer), az olaszon (Giuseppe Sannino) és a németen (Bódog Tamás) át a magyar futballból érkezett edzőkig (Supka Attila, illetve beugróként kétszer Pisont István) a Honvéd szinte mindenféle iskolából szerződtetett szakembert, ám a hazai szinten viszonylag erős nevekből álló keret mindmáig nem találta meg az identitását, és az elmúlt öt évben nem tudott a dobogó közelébe kerülni.

Ezúttal a szerb vonalat képviselő Vignjevic kapta meg a feladatot, hogy Horváth Ferenc támadásban és védekezésben is szétesett gárdájából stabil csapatot faragjon. Vignjevic nevét a magyar futball kedvelői már jól ismerhetik, hiszen

2013 és 2020 között – vagyis nagyon hosszú ideig – irányította az Újpest csapatát.

A lila-fehérekkel kétszer is megnyerte a Magyar Kupát, így vezetésével az Újpest 2018-ban majdnem tíz év után szerepelhetett ismét a nemzetközi porondon. A bajnokságban leginkább csak a középmezőnyt érte el a lilákkal, de a csapat agresszív letámadásra és sok beadásra építő direkt játéka jobbára pozitív visszhangot váltott ki a közvéleményből.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.