Foci sport24

Az idény legpocsékabbul induló angol csapata akár az év legnagyobb nyertese is lehet

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A hetvenes, nyolcvanas években sikert sikerre halmozó Nottingham Forest számára a 21. század eddig főként mélypontokat és állandó válságot hozott. A mostani szezont is negatív rekorddal indította a csapat, mára mégis az év egyik legnagyobb sikertörténetét produkálta Angliában. Kinek és minek köszönhető, hogy a Forest újra felszálló ágba került?

A 2021/22-es évadban eddig kereken negyven vezetőedző vesztette el az állását az angol Football League négy osztályában: a túlnyomó többségük nem önszántából ment. Az első lapátra tett menedzser Chris Hughton volt, akit tavaly szeptember 16-án mentettek fel a munkavégzés alól. Hughton menesztése nem lepett meg senkit, hiszen csapata, a második vonalbeli Nottingham Forest

hét meccsből mindössze egy pontot szerzett, és 1913 óta a legrosszabb rajtját produkálta.

A korábban a Premier League-ben is sikerrel dolgozó Hughtont a Swansea meg az angol U17-es válogatott korábbi edzője, Steve Cooper váltotta, és nagyon úgy fest, hogy rögtön az első edzőcsere sikerült a legjobban. Hiába követte még harminckilenc másik…

A Forest ugyanis jelenleg – a katasztrofális rajt ellenére – három pontra van a rájátszásban való részvételre jogosító hatodik helytől, miközben két, illetve három meccsel kevesebbet játszott, mint a közvetlen vetélytársai. Azaz reális esélye van a Premier League-be jutásra is, mindezt úgy, hogy Steve Cooper csapata az idei FA Kupa-sorozatban is bravúrosan szerepelt: búcsúztatta az Arsenalt, majd a Leicestert, a negyeddöntőben pedig alaposan megnehezítette a Liverpool dolgát is. Mi történt az angol futball egyik notórius alulteljesítőjének számító Nottingham Foresttel?

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik