AFP
Foci sport24

Januárban játékoseladásokkal is erősödött a Juventus

Talán a Juventus számít a téli átigazolási időszak legnagyobb nyertesének. A január főleg a Paolo Dybala szerződéshosszabbításával kapcsolatos pletykákról szólt, a transzferpiac utolsó napjaiban pedig Vlahovic és Zakaria megszerzésével húzott nagyot a Juve. Ráadásul túladott több olyan futballistán, aki finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Tisztul a kép a Juventus játékospolitikájában és keretében, ami alighanem a tavaly májusban kinevezett új menedzsment (Maurizio Arrivabene ügyvezető, Federico Cherubini sportigazgató) szemléletváltásának köszönhető, most azonban nézzük az öt legjobb hírt a Juventus januári transzferei közül.

1. DUSAN VLAHOVIC (FIORENTINA – JUVENTUS)

A zebráké a nagy fogás, 81,6 millió euróért megvásárolták Dusan Vlahovicot a Fiorentinától. A szerb a 2021-es naptári évben 33 gólt szerzett a Serie A-ban, amivel beállította Cristiano Ronaldo rekordját. A „faék egyszerűségű csatár” játékstílusa leginkább Robert Lewandowskiéhoz hasonlítható, brutális fizikuma átlagon felüli technikai képességekkel és játékintelligenciával párosul. Erényei közé sorolják, hogy fiatal kora (22 éves) ellenére mentálisan is erős, a stressztűrő képessége jól vizsgázott a szerződéshosszabbítása és eligazolása körüli hercehurca során.

Ne feledjük, a Juventus rendszeresen elviszi a Fiorentina legjobbjait

(2020 nyarán Federico Chiesát hozták el Firenzéből), ami kiváltja a lilák ultráinak haragját: Vlahovicot a Juventushoz történő igazolása után például „szardarabnak” nevezték. A Juventus számára ideális választásnak tűnik, Morata hozzá képest mindenből amolyan light-verzió, Kean pedig mintha minden képességét elveszítette volna, amivel néhány évvel ezelőtt berobbant. A torinói klub Vlahovic megszerzésével a Serie A megtépázott presztízsét is segíthet helyreállítani, miután a szerbet olyan klubok elől sikerült elhappolni, mint az Arsenal vagy a Tottenham.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!