AFP
Foci sport24

Januárban játékoseladásokkal is erősödött a Juventus

Talán a Juventus számít a téli átigazolási időszak legnagyobb nyertesének. A január főleg a Paolo Dybala szerződéshosszabbításával kapcsolatos pletykákról szólt, a transzferpiac utolsó napjaiban pedig Vlahovic és Zakaria megszerzésével húzott nagyot a Juve. Ráadásul túladott több olyan futballistán, aki finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Tisztul a kép a Juventus játékospolitikájában és keretében, ami alighanem a tavaly májusban kinevezett új menedzsment (Maurizio Arrivabene ügyvezető, Federico Cherubini sportigazgató) szemléletváltásának köszönhető, most azonban nézzük az öt legjobb hírt a Juventus januári transzferei közül.

1. DUSAN VLAHOVIC (FIORENTINA – JUVENTUS)

A zebráké a nagy fogás, 81,6 millió euróért megvásárolták Dusan Vlahovicot a Fiorentinától. A szerb a 2021-es naptári évben 33 gólt szerzett a Serie A-ban, amivel beállította Cristiano Ronaldo rekordját. A „faék egyszerűségű csatár” játékstílusa leginkább Robert Lewandowskiéhoz hasonlítható, brutális fizikuma átlagon felüli technikai képességekkel és játékintelligenciával párosul. Erényei közé sorolják, hogy fiatal kora (22 éves) ellenére mentálisan is erős, a stressztűrő képessége jól vizsgázott a szerződéshosszabbítása és eligazolása körüli hercehurca során.

Ne feledjük, a Juventus rendszeresen elviszi a Fiorentina legjobbjait

(2020 nyarán Federico Chiesát hozták el Firenzéből), ami kiváltja a lilák ultráinak haragját: Vlahovicot a Juventushoz történő igazolása után például „szardarabnak” nevezték. A Juventus számára ideális választásnak tűnik, Morata hozzá képest mindenből amolyan light-verzió, Kean pedig mintha minden képességét elveszítette volna, amivel néhány évvel ezelőtt berobbant. A torinói klub Vlahovic megszerzésével a Serie A megtépázott presztízsét is segíthet helyreállítani, miután a szerbet olyan klubok elől sikerült elhappolni, mint az Arsenal vagy a Tottenham.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.