Foci sport24

Végtelen háború – ez történt a Chelsea–Liverpool rangadón

Shaun Botterill / Getty Images
Shaun Botterill / Getty Images
A Premier League egyre élesedő bajnoki versenyfutásában kulcsfontosságú rangadónak ígérkezett a Chelsea–Liverpool meccs. Borzalmasan sok hiányzó és drámai körítés előzte meg, hogy aztán 45 percnyi fékevesztett rohanást egy nyugodalmas félidővel fejeljenek meg a felek – a 2-2-re végződött párharc egyetlen igazi győztese így a Manchester City. Meccselemzés, egy kis fűszerezéssel.

Thomas Tuchel megerősödött szívvel és bizalommal állt fel az asztaltól, miközben César Azpilicueta elindult az ajtó felé. Igaza volt Lőw Zsoltnak: nem fog még egyszer megismétlődni. A párizsi környezet teljesen egyedi volt, és akárki keveredik is oda, bukásra van ítélve. Ez nem az a klub, nem azok a játékosok, és ő is tanult belőle.

A gondolataiból aztán az zökkentette ki, ahogyan meglátta elrohanni Antonio Rüdiger alakját. Ez sosem jelent jót. Rajta kívül már Azpilicueta és Kanté sem a teremben tartózkodott – egyedül Jorginho maradt hátra. A csapatkapitányok és az öltöző vezéreinek véleményét Romelu Lukaku ügyében kérte ki. A belga csatár interjúja a teljes internetet felrobbantotta. Az együttes épp egy komolyabb hullámvölgyből próbál kikászálódni,

erre ezek a szemét Sky Italiások természetesen most teszik közzé ennek a szerencsétlennek az Interhez írt szerelmes levelét.

Nyilván kiforgatták annak rendje és módja szerint, ráadásul a fickó az ő szakmai munkáját is kritizálta, de – bár ezt nyilvánosan sosem vallották volna be – az igazi problémát az jelentette, hogy engedély nélkül nyilatkozott. Ez nem teremthetett precedenst, mert ha nem lebeg ott a labdarúgók feje fölött a kontroll, efféle dőreségeket fognak ország-világ előtt kikiáltani. Haragudott is Lukakura, a sajtótájékoztatón igyekezett a lehető legszigorúbbnak mutatkozni, ám pontosan tudta, hogy mekkora szükség lesz rá. Májusban összetörte Guardiola álmát, erre lehet, hogy a kopasz még az előző évnél is előbb biztosítja be a bajnoki aranyérmet. Ha meg akarja ezt akadályozni, kellenek neki a dömper góljai.

Ennek ellenére azért kellemetlen érzést keltett benne, amikor meghallotta a dörmögő hangját a folyosóról.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik