Foci sport24

Kamikaze foci, nyeretlen kétéves – ilyen volt az olasz csapatok kupaősze

Sportinfoto/DeFodi Images
Sportinfoto/DeFodi Images
A Milan kivételével minden olasz futballcsapat talpon maradt a nemzetközi kupaporond őszi szakaszát követően, azt azonban nem mondhatjuk, hogy bármelyikükkel komoly esélyesként kell számolnunk tavasszal. Kiss Tibor Noé összegzése.

JUVENTUS (Bajnokok Ligája-csoport, 1. hely, 5 győzelem, 1 vereség, 10-6-os gólkülönbség)

A Chelsea elleni hazai mérkőzés (1-0) után úgy tűnt, a Juventus közel áll ahhoz, hogy elérje a hat-nyolc évvel ezelőtti topkategóriás szintjét. Néhány héttel később, a Chelsea elleni másik meccsen (0-4) aztán kiderült, hogy ez jelenleg csak álom. Ami emellett történt – két-két győzelem a Zenit és a Malmö ellen –, a BL-nyolcaddöntő szempontjából nem mérvadó. Öröm, hogy Kean végre szerzett egy gólt, még nagyobb öröm, hogy Bernardeschi is elkezdett gólpasszokat adni, de ez a Juventus egyelőre erős közepes. A nyolcaddöntős továbbjutás nem reménytelen – hacsak nem a PSG-t húzzák ki a csapatnak –, de aztán

nem túl nagy reményekkel ülnék le egy Bayern vagy Manchester City elleni páros meccs elé.

Az előző három szezon tükrében, persze, ne legyünk maximalisták: jelenleg a Juve számára a negyeddöntő is hatalmas előrelépés lenne.

INTERNAZIONALE (Bajnokok Ligája-csoport, 2. hely, 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 8-5-ös gólkülönbség)

A Sheriff Tiraspol és a Sahtar Donyeck ellen összejött 10 pont, amire akár legyinthetnénk is, ha nem tudnánk, hogy az Internazionale tíz év után először élte túl a csoportkört a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid ellen ugyanakkor a gólszerzés sem sikerült, és a madridi meccs BL-rekordot érő statisztikája (17 kapura lövés, 0 gól) elárulja, mi a gond idén az Interrel: hosszan lehetne sorolni azokat a találkozókat (a BL-ből mindjárt a Real elleni milánói és a Sahtar elleni ukrajnai meccset), amelyeken a helyzetek és a játék képe alapján az Internek győznie kellett volna, mégsem győzött. Pánikra így sincs azonban ok: Lukaku és Conte távozása után meglepően sima az átmenet, a horvátok (Brozovic, Perisic) brillíroznak, és egyelőre Dzeko sem nyugdíjas tempóban futballozik.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik