Nicolas TUCAT / AFP
Foci

A senki földjére tévedt, de még nagyobb bajba kerülhet az európai klubfoci korábbi óriása

Az egykor még Európa legjobb csapatai közé tartozó AS Saint-Étienne körül az árnyak hosszúra nyúlnak. A Zöldek nyeretlenek a bajnokságban, a kasszájuk kiüresedett és a lehetséges felvásárlásról rendszeresen felröppenő pletykák sem hagyják nyugodni a vezetőséget. Claude Puel vezetése alatt a csapat foggal-körömmel harcolt ki értékes döntetleneket, ami lehet, hogy így sem lesz elég a végelszámolásnál. Egy kiesés viszont katasztrofális következményekkel járna.

Tavaly a szezon első négy fordulója után a AS Saint-Étienne vezette a francia bajnokságot.

Az azt követő 10 fordulóban viszont képtelenek voltak nyerni, pocsék sorozatot futottak, aztán megkapaszkodtak, néhány elszórt győzelem és hektikus eredmény után végül a 11. helyen futottak be.

Idén azonban mintha megnyílt volna alattuk a talaj. A bajnokság harmadánál még egyetlen győzelmet sem húztak be és a csapat körül egyre hangosabban szólnak a vészharangok. Claude Puel, a Zöldek vezetőedzője még kitart.

Beszéljünk a jövőmről? Remek. Önök tudnak valamit?

kérdezett vissza Puel egy sajtótájékoztató után arról, amikor a helyzetéről faggatták. „Még 30 meccsünk van hátra és most egy maratonra készülünk, ami ahhoz kell, hogy elinduljunk felfelé.” Az azt követő hétvégén 5-1-re kikaptak a Strasbourgtól.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.