Nicolas TUCAT / AFP
Foci

A senki földjére tévedt, de még nagyobb bajba kerülhet az európai klubfoci korábbi óriása

Az egykor még Európa legjobb csapatai közé tartozó AS Saint-Étienne körül az árnyak hosszúra nyúlnak. A Zöldek nyeretlenek a bajnokságban, a kasszájuk kiüresedett és a lehetséges felvásárlásról rendszeresen felröppenő pletykák sem hagyják nyugodni a vezetőséget. Claude Puel vezetése alatt a csapat foggal-körömmel harcolt ki értékes döntetleneket, ami lehet, hogy így sem lesz elég a végelszámolásnál. Egy kiesés viszont katasztrofális következményekkel járna.

Tavaly a szezon első négy fordulója után a AS Saint-Étienne vezette a francia bajnokságot.

Az azt követő 10 fordulóban viszont képtelenek voltak nyerni, pocsék sorozatot futottak, aztán megkapaszkodtak, néhány elszórt győzelem és hektikus eredmény után végül a 11. helyen futottak be.

Idén azonban mintha megnyílt volna alattuk a talaj. A bajnokság harmadánál még egyetlen győzelmet sem húztak be és a csapat körül egyre hangosabban szólnak a vészharangok. Claude Puel, a Zöldek vezetőedzője még kitart.

Beszéljünk a jövőmről? Remek. Önök tudnak valamit?

kérdezett vissza Puel egy sajtótájékoztató után arról, amikor a helyzetéről faggatták. „Még 30 meccsünk van hátra és most egy maratonra készülünk, ami ahhoz kell, hogy elinduljunk felfelé.” Az azt követő hétvégén 5-1-re kikaptak a Strasbourgtól.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!