Foci

Rejtély, hogyan rontotta el az Inter a Juve elleni derbit

Fabrizio Carabelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Fabrizio Carabelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ha a labdarúgás pontozásos sportág lenne, akkor az Inter nyerte volna vasárnap a Derby d'Italiát a Juventus ellen. Az 1-1-re végződő mérkőzésen szereplő játékosok osztályozókönyvét Kiss Tibor Noé írta meg.

Internazionale

Handanovic minden megmozdulásáról sugárzik, hogy jó kapus, csak már elkopott. Szinte halljuk a recsegő, ropogó ízületeit, a nehéz sóhajokat minden vetődés után. Dolga most nem nagyon volt, respekt (6). Skriniar kafferbivalyként forgolódott a gyepen. Akár védekezett, akár szólóba kezdett, dőltek, kitértek előle a zebrák. A meccs egyik legjobbja (7,5). De Vrij dettó. Mostanában nyeli a gólokat az Inter (az utolsó tizenegy tétmeccse közül tízszer kapott legalább egy gólt a csapat), és a Juventus ellen végre minden klappolt, aztán mégsem, de ez nem de Vrij hibája (7). Bastoniról épp kezdtük elhinni, hogy a jövő nagy olasz belső bekkje, aztán elkezdődött ez a szezon, és meginogtunk. A védekező statisztikái kimagaslók, de időnként fejben lomhának tűnt, és többször is labdát vesztett az ellenfél térfelén. Végülis bekk, szóval 6,5.

Kapcsolódó
Rangadók napja a Serie A-ban: két meccs, két gól, három kiállított edző
Giovanni Simeone bezzeg nem spórolt a gólokkal, négyet szerzett a Lazio ellen.

Darmian az egyik leghasznosabb Inter-játékos volt ezen az estén, de a beadásai rémesek, egy alkalommal pedig ártatlan helyzetben rúgta fejbe saját csapattársát az Inter tizenhatosán belül (7). Barellát az öltözőben felhúzzák, és utána egyfolytában rohan, szerel, becsúszik, passzol, bead, lő, gesztikulál. Általában hetven percig bírja, azután jönnek a nagyjelenetek, a görcs, a kézbe temetett arc. Szórakoztató jelenség, zseniális focista, ragyogó kiscsillag. Akkor is jó nézni, ha valamit elront, de a Juve ellen nem sokat hibázott (7,5).

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik