Foci sport24

Ennyi klasszissal soha nem látszott ilyen elveszettnek a francia válogatott

MTI/EPA/AFP/Daniel Mihailescu
MTI/EPA/AFP/Daniel Mihailescu
Világbajnok csapathoz méltó elvárásokkal érkezett a 2021-es Európa-bajnokságra a francia labdarúgó-válogatott, amely fordulatos, mégis kiábrándító meccsen esett ki a nyolcaddöntőben Svájc ellen. A valószínűtlen búcsú mögött sok tapogatózás és következetlen döntés bújik meg, melyben vastagon benne a szövetségi kapitány, Didier Deschamps keze.

Őrült, reményekkel teli és mégis hatalmas koppanással végződő meccsen van túl a francia válogatott, amely már a nyolcaddöntőben elköszönni kényszerült az Európa-bajnokságról.

A 2018-ban vb-első francia csapatnak korábban markáns stílusjegye volt, hogy játékosai olykor beérték az elégséges osztályzattal, és kevesebbet nyújtottak, mint amennyit valójában tudtak. A játékuk időnként olyannyira ad hocnak tűnt, mintha a játékosok csak improvizáltak volna a pályán, és csak időnként keltették „összefüggő” együttes látszatát. Ennek a csapatképnek annak idején mestere volt Deschamps, aki soha nem volt igazi futballgondolkodó, cserébe viszont tudott bütykölni, barkácsolni, összeilleszteni aszerint, ami éppen a keze ügyébe került.
Ami 2021-re megváltozott, az az, hogy Deschamps soha nem tűnt ennyire kapkodónak az emberei beválogatásában és a taktika kiválasztásában.

FRANCK FIFE / POOL / AFP
Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik