MTI/EPA/AFP/Daniel Mihailescu
Foci sport24

Ennyi klasszissal soha nem látszott ilyen elveszettnek a francia válogatott

Világbajnok csapathoz méltó elvárásokkal érkezett a 2021-es Európa-bajnokságra a francia labdarúgó-válogatott, amely fordulatos, mégis kiábrándító meccsen esett ki a nyolcaddöntőben Svájc ellen. A valószínűtlen búcsú mögött sok tapogatózás és következetlen döntés bújik meg, melyben vastagon benne a szövetségi kapitány, Didier Deschamps keze.

Őrült, reményekkel teli és mégis hatalmas koppanással végződő meccsen van túl a francia válogatott, amely már a nyolcaddöntőben elköszönni kényszerült az Európa-bajnokságról.

A 2018-ban vb-első francia csapatnak korábban markáns stílusjegye volt, hogy játékosai olykor beérték az elégséges osztályzattal, és kevesebbet nyújtottak, mint amennyit valójában tudtak. A játékuk időnként olyannyira ad hocnak tűnt, mintha a játékosok csak improvizáltak volna a pályán, és csak időnként keltették „összefüggő” együttes látszatát. Ennek a csapatképnek annak idején mestere volt Deschamps, aki soha nem volt igazi futballgondolkodó, cserébe viszont tudott bütykölni, barkácsolni, összeilleszteni aszerint, ami éppen a keze ügyébe került.
Ami 2021-re megváltozott, az az, hogy Deschamps soha nem tűnt ennyire kapkodónak az emberei beválogatásában és a taktika kiválasztásában.

FRANCK FIFE / POOL / AFP
Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!