Foci sport24

Ez aztán az újság: megreformálná a BL-t a L’Équipe

Alex Caparros - UEFA/UEFA via Getty Images
Alex Caparros - UEFA/UEFA via Getty Images
A Bajnokok Ligája mezőnyének összetételét és lebonyolítási rendszerét módosítaná a L’Équipe című francia sportnapilap szerkesztősége. A torna jogelődjét megalapító újság ötpontos javaslatcsomagja méltányosabb sorozatot eredményezne, de a gazdasági és szabályozási körülményeken aligha változtatna.

A franciákkal kapcsolatban örök vita tárgya, hogy mennyire mondhatja magát sportnemzetnek egy olyan ország, amely a harmincas évekig szinte minden eszközzel tiltotta a népszerűbb sportágak professzionális szerveződéseit, ugyanakkor a világnak adta a modern kori olimpiát, a világbajnokságot, az Európa-bajnokságot és a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

Régre nyúló hagyományok

Ez utóbbi torna kivételesen közel áll a L’Équipe munkatársainak szívéhez. Az ötvenes években az újság meghatározó tagja volt Gabriel Hanot, aki korábban játszott a francia labdarúgó-válogatottban, és aktív szerepet vállalt a háború utáni francia sportélet újjászerveződésében is. Volt szövetségi kapitány, szakkönyveket írt, tudósított, a L’Équipe munkatársa, később főszerkesztője lett.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik