Alex Caparros - UEFA/UEFA via Getty Images
Foci sport24

Ez aztán az újság: megreformálná a BL-t a L’Équipe

A Bajnokok Ligája mezőnyének összetételét és lebonyolítási rendszerét módosítaná a L’Équipe című francia sportnapilap szerkesztősége. A torna jogelődjét megalapító újság ötpontos javaslatcsomagja méltányosabb sorozatot eredményezne, de a gazdasági és szabályozási körülményeken aligha változtatna.

A franciákkal kapcsolatban örök vita tárgya, hogy mennyire mondhatja magát sportnemzetnek egy olyan ország, amely a harmincas évekig szinte minden eszközzel tiltotta a népszerűbb sportágak professzionális szerveződéseit, ugyanakkor a világnak adta a modern kori olimpiát, a világbajnokságot, az Európa-bajnokságot és a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

Régre nyúló hagyományok

Ez utóbbi torna kivételesen közel áll a L’Équipe munkatársainak szívéhez. Az ötvenes években az újság meghatározó tagja volt Gabriel Hanot, aki korábban játszott a francia labdarúgó-válogatottban, és aktív szerepet vállalt a háború utáni francia sportélet újjászerveződésében is. Volt szövetségi kapitány, szakkönyveket írt, tudósított, a L’Équipe munkatársa, később főszerkesztője lett.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
A héten elhunyt Jean-Paul Belmondo igazi sportpolihisztor volt, aki a futballba is belekóstolt, és 48 évvel ezelőtt kapcsolatai révén szokatlan szerepre vállalkozott: Párizs egyik frissen alakult futballcsapatának adott új lendületet. Annak a klubnak, amelyet ma úgy ismerünk, hogy Paris Saint-Germain.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.