Foci sport24

Dénes Ferenc: Mielőbb Szuperligát!

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
„És akkor a megye kettőben vitézkedő Ökrösalja aranylábú tizenegye ezentúl tényleg nem játszhat soha többé a Real Madrid ellen? De mi lesz így az „ökrösökkel”, a kiscsapat legendás szurkolótáborával? Ki védi meg a drukkereket?” – csodálkozott rá szinte a teljes európai és észak-amerikai sportsajtó arra a hírre, hogy 12 labdarúgó-szervezet megalapította az Európai Szuperligát.

Na, védelmezők éppenséggel akadtak gyorsan. Még csak az előkészületek folytak, de a FIFA már akkor kemény retorziókat helyett kilátásba, nemtetszését fejezte ki az európai futballszurkolók szervezete, órákkal a hír nyilvánosságra kerülése után elítélte az ötletet az UEFA. A show-ból a politikusok sem maradhattak ki – naná, hogy nem –, határozottan szólalt fel az új liga ellen a magyar és a brit miniszterelnök valamint a francia elnök is. A védelmezők „szuper ligája” 48 óra alatt meghátrálásra kényszerítette a Szuperliga kezdeményezőit, a szurkolók „meg lettek védve”.

De pontosan kit és mitől is kellett megvédeni?

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik