CARL RECINE / POOL / AFP
Foci sport24

BL-döntő: akkor most ki a mester és ki a tanítvány?

Pep Guardiola ismét meglepő taktikával állt elő egy fontos mérkőzésen, és ez a Manchester City Bajnokok Ligája-győzelmébe került, míg Thomas Tuchel – eddigi munkája megkoronázásaként – megszerezte saját maga első és a Chelsea második BL-címét. Elemzésünk.

Akkor, amikor 2014-ben Pep Guardiola és Thomas Tuchel egy müncheni bárban órákon keresztül szenvedélyesen és a kívülállók számára szinte teljesen érthetetlen módon beszélt a futballról, a katalán edző már kétszer nyert Bajnokok Ligáját a Barcelonával, és túl volt az első bajnoki címén a Bayern Münchennel. Guardiolára ekkorra nemcsak a világ legjobb edzőjeként tekintettek, hanem olyan szakemberként is, aki alapvetően meghatározta a futball fejlődésének irányát.

Abban az időszakban Tuchelt a legtöbben a legtehetségesebb fiatal német edzőként tartották számon, miután öt éven keresztül erőn felül teljesített a Mainz csapatával, de még egyetlen trófeát sem szerzett.

A tisztelői között ott volt maga Guardiola is,

mindenképpen szeretett volna találkozni vele, mert remek taktikai húzásokkal nehezítette meg az életét az első müncheni szezonjában. És a csapata nem a saját kapuja elé begubózva várta a kontrák lehetőségét.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!