Foci sport24

BL-döntő: akkor most ki a mester és ki a tanítvány?

CARL RECINE / POOL / AFP
CARL RECINE / POOL / AFP
Pep Guardiola ismét meglepő taktikával állt elő egy fontos mérkőzésen, és ez a Manchester City Bajnokok Ligája-győzelmébe került, míg Thomas Tuchel – eddigi munkája megkoronázásaként – megszerezte saját maga első és a Chelsea második BL-címét. Elemzésünk.

Akkor, amikor 2014-ben Pep Guardiola és Thomas Tuchel egy müncheni bárban órákon keresztül szenvedélyesen és a kívülállók számára szinte teljesen érthetetlen módon beszélt a futballról, a katalán edző már kétszer nyert Bajnokok Ligáját a Barcelonával, és túl volt az első bajnoki címén a Bayern Münchennel. Guardiolára ekkorra nemcsak a világ legjobb edzőjeként tekintettek, hanem olyan szakemberként is, aki alapvetően meghatározta a futball fejlődésének irányát.

Abban az időszakban Tuchelt a legtöbben a legtehetségesebb fiatal német edzőként tartották számon, miután öt éven keresztül erőn felül teljesített a Mainz csapatával, de még egyetlen trófeát sem szerzett.

A tisztelői között ott volt maga Guardiola is,

mindenképpen szeretett volna találkozni vele, mert remek taktikai húzásokkal nehezítette meg az életét az első müncheni szezonjában. És a csapata nem a saját kapuja elé begubózva várta a kontrák lehetőségét.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik