Foci

Bordeaux színesben – egy három évtizedes futballélmény mai szemmel

Renard Eric / Corbis via Getty Images
Renard Eric / Corbis via Getty Images
Mindenkinek megvannak a saját fociklasszikusai, még akkor is, ha esetleg rajta kívül nem sokan gondolják ugyanúgy. Számomra például érdekes hogy mennyire öregedett jól, vagyis mekkora élmény három évtized újranézni a Tiganával és Scifóval felálló Bordeaux párharcát a mindig masszív szovjet sztárcsapattal, a Dnyepr Dnyepropetrovszkkal.

Az előzmények

Még a koronavírus-járvány első hulláma idején vált népszerűvé a footballia.net nevű oldal, amelyen eszméletlen mennyiségű régi futballmeccs található meg teljes egészében. Akkor ugyebár teljesen leállt a labdarúgás is, ezért különösen sokan kaptak rá nosztalgiázásra, és ez a „jó szokás” az élet újraindítása után is megmaradt. Mivel a most a végéhez közeledő futballidény az üres lelátókkal nem volt nagy élmény, még mindig jó az évtizedekkel ezelőtti, „rendes” atmoszférájú meccsekkel vigasztalódni. Így jutottam el régi vb-klasszikusokon és más legendás mérkőzéseken keresztül ahhoz a 32 és fél évvel ezelőtti kupameccshez, amely a saját focimitológiámba az egyik legnagyobb valaha volt futballélményként vonult be. Egy Girondins Bordeaux–Dnyepr Dnyepropetrovszk UEFA Kupa-meccshez. (Amúgy ez a YouTube-on is fent van, alább meg is nézhető.) Furcsán hathat, de megmagyarázom.

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik