Michael Sohn / AFP
Foci sport24

Európa Liga-döntő: visszaült a trónra a király

A Villarreal az Európa Liga-specialista Unai Emery vezetésével a klub történetének legfontosabb sikerét aratta, a Manchester United viszont képtelen volt érvényesíteni a papírformát, és továbbra is trófea nélkül áll Ole Gunnar Solskjaer edzői kinevezése óta. Elemzésünk.

Kevés olyan edző van Európában, aki annyira hatékonyan és szakszerűen tudja elrontani az ellenfelei játékát, mint Unai Emery. A baszk vezetőedző ezen kiemelkedő tulajdonsága tette lehetővé, hogy a Manchester United legyőzése után immár pályafutása negyedik Európa Liga-címét gyűjtse be, amivel még a legendás Giovanni Trapattonit is sikerült megelőznie.

Emery nem kisebb feladatra vállalkozott tavaly nyáron, amikor leült a Villarreal kispadjára, mint hogy helyre állítsa megtépázott renoméját a balul elsült párizsi és londoni kaland után.

A Paris-Saint Germainnél és az Arsenalnál ugyanis nem volt elég, hogy az edző egy-egy mérkőzésen jól tud alkalmazkodni az ellenfelekhez, az elvárás a domináns stílus kialakítása, valamint a folyamatos jó eredmények szállítása volt.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!