Foci sport24

Európa Liga-döntő: visszaült a trónra a király

Michael Sohn / AFP
Michael Sohn / AFP
A Villarreal az Európa Liga-specialista Unai Emery vezetésével a klub történetének legfontosabb sikerét aratta, a Manchester United viszont képtelen volt érvényesíteni a papírformát, és továbbra is trófea nélkül áll Ole Gunnar Solskjaer edzői kinevezése óta. Elemzésünk.

Kevés olyan edző van Európában, aki annyira hatékonyan és szakszerűen tudja elrontani az ellenfelei játékát, mint Unai Emery. A baszk vezetőedző ezen kiemelkedő tulajdonsága tette lehetővé, hogy a Manchester United legyőzése után immár pályafutása negyedik Európa Liga-címét gyűjtse be, amivel még a legendás Giovanni Trapattonit is sikerült megelőznie.

Emery nem kisebb feladatra vállalkozott tavaly nyáron, amikor leült a Villarreal kispadjára, mint hogy helyre állítsa megtépázott renoméját a balul elsült párizsi és londoni kaland után.

A Paris-Saint Germainnél és az Arsenalnál ugyanis nem volt elég, hogy az edző egy-egy mérkőzésen jól tud alkalmazkodni az ellenfelekhez, az elvárás a domináns stílus kialakítása, valamint a folyamatos jó eredmények szállítása volt.

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik