Andrea Ronchini / Nurphoto / AFP
Foci

Tényleg az AS Roma Mourinho utolsó esélye?

Mi marad egy edző reputációjából, ha az győzelemre épül, és a győzelmek elmaradnak? Erre a kérdésre kell munkájával válaszolnia José Mourinhónak az AS Románál. A Tottenham Hotspurtől dicstelenül (no meg trófea nélkül) távozott a világ egyik legeredményesebb futballtrénere, és Rómában bizonyítania kellene, hogy még létezik az „M-faktor”, különben leírhatják. Legalábbis a legmagasabb szinten.

José Mourinhóról azért hálás dolog írni, mert José Mourinhót nagyon könnyű utálni. Vagy szeretni. Nem olyan edző, aki iránt a közönség közömbös marad.

Ahol dolgozik, ott sosincs nyugalom. Csapkodnak a villámok, sztárjátékosok kerülnek partvonalon kívülre, viták és összetűzések pattannak ki. Hálás dolog lesz akkor is írni, amikor visszatér a Serie A-ba, és leül az AS Roma kispadjára. Lehet, hogy az olasz élvonal, amely pragmatizmusával illik hozzá, ismét felfelé ívelő pályára állítja a karrierjét? Statisztikák és Plutarkhosz segítségével eredünk a tünedező „M-faktor” nyomába.

Caesar szerencséje

„Folytasd tovább az utat, barátom! Légy merész, és ne félj semmitől! Caesar van veled, és bárkádra bízta jó szerencséjét.” Így idézi fel Plutarkhosz a római anekdotát, amelyben az álruhás Julius Caesar viharban Itália felé tartott, hogy átcsússzon Pompeius hajói között a két vezér közti polgárháborúban.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!