David Leah / MEXSPORT / Mexsport via AFP
Foci

Vezette: Puhl – történetek a mesteri bíró pályafutásából

Szerencsés ember vagyok: a 65 évesen elhunyt Puhl Sándor játékvezető szinte valamennyi nagy mérkőzésén jelen lehettem. Ezek közül idézek fel négyet Eb-kről, vb-ről, BL-döntőről. Följebb nincs; már, ami kedves sporttársamat, szakkommentátor kollégámat illeti.

1992, Európa-bajnokság

Egyetlen meccsen fújta a sípot, a gól nélküli döntetlennel zárult angol–francián. Honfiúi büszkeséggel állapítottam meg Malmőben, hogy az Eb egyetlen magyar résztvevője a mezőny legjobbja volt. Azt mondta, az első sípszóig tartott a lámpaláza. „A játékvezetőnek a mérkőzés kezdetétől kötelező leküzdenie az idegességét. Ha ez nem megy, a bírónak vége van” – magyarázta. Aztán nagyvonalúan csupa Gentlemannek és Monsieur-nek nevezte a két csapat játékosait, akik meghökkentően gyengén futballoztak, ki is estek az akkor még nyolccsapatos vetélkedőről.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
A héten elhunyt Jean-Paul Belmondo igazi sportpolihisztor volt, aki a futballba is belekóstolt, és 48 évvel ezelőtt kapcsolatai révén szokatlan szerepre vállalkozott: Párizs egyik frissen alakult futballcsapatának adott új lendületet. Annak a klubnak, amelyet ma úgy ismerünk, hogy Paris Saint-Germain.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.