Giuseppe Bellini / Getty Images
Foci sport24

Ronaldinho, a boldog Törőcsik

Hajdani futballisták hangulatemberségéről tűnődtünk a Grinzingi borozó súlyos márványasztalánál, előttünk és bennünk nem kevés sör, amikor egyikünk végre megfejtette az általunk látott legnagyobb, Törőcsik titkát: minden mozdulata meglepetés volt. Az ő mámorító szomorújátéka és a nála huszonöt évvel ifjabb Ronaldinho győzedelmes boldogsága egyazon tőről fakad: mindkettő a szabálytalanság diadala.

Közmegegyezés körvonalazódik a tekintetben, hogy Mbappé és Haaland a két új győztesember. Duzzadnak, kicsattannak, ha nem is annyira, mint az ifjú Maradona, aki félő volt, hogy szétfeszül – de azért a diadalmas fiatalság ellentmondást nem tűrésével. Van egyéb út is, az én alaphősöm „a kedves kis szőke srác kilencessel a hátán” más típus volt. A sebesség – kezdetben – nála is megvolt, a megfelelő izomzat (genetikai és elszántsági okokból) csekélyebb mértékben. A két titánnál nincs ilyen jellegű gond, van bennük erő, lendület, ész, és van inspiráló közegük is. Messit és Ronaldót egyelőre nem látom bennük, mindazonáltal érdekes, hogy így egyszerre, párban jöttek. Mbappét érzem játékosabb játékosnak, őt látnám szívesebben egy alternatív világban lila-fehérben. Talán Haaland is beférne. Még ebbe a kupagyőztes Újpestbe is.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Ádám Martin 17 mérkőzésen 15-ször talált a hálóba, és vezeti az NB I góllövőlistáját. De milyen típusú játékos, hol a helye a Paks játékában és meddig juthat a hazainál magasabb polcokon? – ennek jártunk utána.
Egyéni csúcsa egy meccsen kilenc gól volt az NB I-ben. A Ferencvárostól kétemeletes, 32 lakásos házat kapott, amikor a zöld-fehérekhez igazolt a Szentlőrinci AC csapatától. Bajba került a Fradi-induló miatt, majd leütött egy ÁVH-st, de a börtönt megúszta, cserébe Újpestre kellett igazolnia. 100 éve született Deák Ferenc, akinek 66 gólos idénye örök rekordnak tűnik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.