Foci sport24

Ronaldinho, a boldog Törőcsik

Giuseppe Bellini / Getty Images
Giuseppe Bellini / Getty Images
Hajdani futballisták hangulatemberségéről tűnődtünk a Grinzingi borozó súlyos márványasztalánál, előttünk és bennünk nem kevés sör, amikor egyikünk végre megfejtette az általunk látott legnagyobb, Törőcsik titkát: minden mozdulata meglepetés volt. Az ő mámorító szomorújátéka és a nála huszonöt évvel ifjabb Ronaldinho győzedelmes boldogsága egyazon tőről fakad: mindkettő a szabálytalanság diadala.

Közmegegyezés körvonalazódik a tekintetben, hogy Mbappé és Haaland a két új győztesember. Duzzadnak, kicsattannak, ha nem is annyira, mint az ifjú Maradona, aki félő volt, hogy szétfeszül – de azért a diadalmas fiatalság ellentmondást nem tűrésével. Van egyéb út is, az én alaphősöm „a kedves kis szőke srác kilencessel a hátán” más típus volt. A sebesség – kezdetben – nála is megvolt, a megfelelő izomzat (genetikai és elszántsági okokból) csekélyebb mértékben. A két titánnál nincs ilyen jellegű gond, van bennük erő, lendület, ész, és van inspiráló közegük is. Messit és Ronaldót egyelőre nem látom bennük, mindazonáltal érdekes, hogy így egyszerre, párban jöttek. Mbappét érzem játékosabb játékosnak, őt látnám szívesebben egy alternatív világban lila-fehérben. Talán Haaland is beférne. Még ebbe a kupagyőztes Újpestbe is.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en. Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik